Samsung i8910 Omnia HD User Forums - View Single Post - Hoe je je Firmware kunt veranderen op je Samsung I8910
View Single Post
  #1 (permalink)  
Old 07-15-2009, 02:58 PM
gnusmas8910HD gnusmas8910HD is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Nijmegen
Posts: 926
Thanks: 106
Thanked 227 Times in 72 Posts
gnusmas8910HD is on a distinguished road
Default Hoe je je Firmware kunt veranderen op je Samsung I8910

Om de allernieuwste Firmware te hebben moet je - voor nu - nog erg omslachtig aan het werk. De laatste Firmware welke eindigt op IG2 is er alleen nog in de Ita/Eng taal.
Het betreft hier de FW (FirmWare) waar de audio goed werkt tijdens het filmen.
Wil je niet wachten dan kan het op deze manier.

Voorwerk:
1) Ga naar de originele paginalink: https://samsungi8910omnia.com/how-to-...rand-tutorial/
En pak daar je bestanden die je nodig hebt.
2) Je hebt om een FW te plakken en/of herinstalleren een XP lopende PC nodig. Je kan alleen op een Vista PC de nieuwste binnen halen, maar niet een oudere. Vandaar!
Je zou (voor de handige onder ons) een Duale opstart partitie kunnen maken. Je hebt dan wel een XP CDrom nodig met activatie intact.
3) Download de betanden in de link hierboven (je moet dus zelf uitzoeken welke FW je wilt. Dit zijn de bestanden: Microsoft Msxml.msi; I8910 Flashing drivers (deze allemaal installeren); Symbian ROM flashing tool 1.50 en pak de laatste firmware voorhanden op de link.
4) Zet de FW RAR bestanden welke zijn uitgepakt met bijv. WinRAR in een mapje.
5) Na installleren van PC applicaties even de PC opnieuw opstarten.
6) Pak een bak koffie en dan beginnen we.

Het echte werk begint!1) Zorg dat je i8910 een vol geladen batterij heeft. Maak nooit de connectie los wanneer je bezig bent met een nieuwe FW (je kan in de problemen komen als je dit niet doet. De wijze waarop we het nu allemaal moeten doen, kan je garantie voorwaarden aantasten. We nemen dus geen verantwoordelijkheid op ons, mocht er iets mis gaan!)
2) Start the Symbian ROM flashing tool 1.50
3) Laad de FW gegevens in 1, 2 en 3 (zie foto); welke nu een voorbeeld zijn! De mapjes en files zullen andere namen bij nieuwere FW's.
*1. Eerst de Code file, open de uitgepakte FW folder in je PC folder CODE_I8910XXIE6 en selecteer daarin CODE_I8910XXIE6.xml file.
*2. Nu de CSC Xml, open de uitgepakte FW folder in je PC folder CSC_I8910XXIE6 en selecteer deze.
*3. Selecteer nu de modem BIN file, normaal vind je deze als los bestand in je uitgepakte RAR bestand, of ga naar de folder Modem_XXIE7.
*4. Nu moet je je i8910 in de Boot Modus opstarten (telefoon uitzetten, Knopje volume hoog en het slotje knop; rechts en de aan knop ingedrukt houden totdat een blauw scherm verschijnt. Sluit dan je i8910 aan met de USB datakabel op je PC. N
*5. Als alles goed zal bij (zie foto) 4 connect staan en bij 5 zal de optie Download beschikbaar zijn. Bij het drukken op Download gaat alles van start. Dit duurt ongeveer 5 min.
*6. Wanner je de laatste IG2 wilt, dan kan je nu de normale softwareUpdate optie kiezen in je PC studio op je PC. Deze zal nu wel een update vinden.
Kies deze en dat is alles.

Het ligt eraan welke FW je kiest om te 'Flashen' maar de laatste van mij is er alleen nog maar in het Italiaans. Ga dus naar instellingen (mechanisch wiel icon) in je i8910, optie 2 en daarna de eerste. Je kan de taal veranderen in Engels; deze is wel voorhanden.

Let wel; FW vernieuwen is een gratis en zal altijd gratis zijn bij ons. Je wordt dus opgelicht wanneer je hier voor moet betalen.

Bedankt voor de aandacht en tot snel.....
Attached Images
File Type: jpg symbian-ROM-flashing-tool1.jpg (57.2 KB, 47 views)
Reply With Quote